Vezava diplomskih nalog

5 nasvetov, kako izdelati diplomsko nalogo

Verjamemo, da vas je kar nekaj, ki predolgo časa odlašate z izdelavo diplomske naloge in se sprašujete, če je šla motivacija po gobe. Podjetje Uunivez deluje že 30 let in je v svojih letih delovanja izdelalo nešteto diplomskih nalog in pridobilo mnogo izkušenj. Par študentov nam je zaupalo njihove trike in nasvete, kako so sami sebe motivirali in spravili v pogon.

1. Načrtujete si teden

Verjamemo, da mnogo izmed vas pridno opravlja študentsko delo in po opravljenem delu nima energije in volje sedeti za računalnikom. No, moramo vas razočarati. Če hočete izdelati in napisati diplomo, se morate usesti za računalniške ekrane. Najbolje je, da si zorganizirate teden. Vsak dan, preden zvečer prižgete Netflix ali HBO, eno do dve uri pisanja ali pa si sami določite število ur pisanja na dan. Če v dveh urah napišete eno stran in pol, bo vaša diplomska naloga napisana v dveh tednih (pozorni bodite na citiranje).

2. Držite se navodil

Vsaka fakulteta ima svoja navodila, zato si pred izdelavo diplomske naloge dobro preberite navodila za pisanje in kasneje za urejanje. Kot smo že omenili, bodite pozorni pri navajanju virov. Najbolje je, da to počnete sproti in tako se boste rešili odvečnega dela pri zaključevanju. Bodite pozorni tudi pri presledkih in odmikih. Sploh, ko diplomsko nalogo zaključujete. Ekipa Uunivez vam bo z veseljem pomagala pri manjših popravilih in tisku ter vezavi (lahko se pohvalimo, da so naši materiali izdelani v proizvodni, ki obratuje le z zeleno energijo, materiali pa so v 80 % reciklirani. Carsko, kajne?).

3. Upoštevajte svojega mentorja

Mentorja ste dobili zato, da vas usmerja in motivira. Kadar se vam zdi, da ste obtičali, so mentorji tu za vas, da vas zopet usmerijo in svetujejo. Ne pozabite, da ste dobili mentorja iz področja, ki ga pozna kot lasten žep in da vam je lahko v veliko pomoč; tako strokovno kot motivacijsko.

4. Če se vam zatakne, preskočite poglavje

Če se vam zdi, da mentorja obremenjujete (čeprav to ni res) in ste ostali na enem mestu, vam svetujemo, da poglavje pustite in se kasneje vrnete k njem. Napišite poglavje, ki vam bolj leži. Za poglavja, pri katerem ste se zataknili, pa skočite še enkrat v knjižnico po še več literature ali pa pobrskajte po spletu. Sigurno se še kaj najde.

5. Spanje in telesna aktivnost

Sigurno ste že tekom faksa poslušali, kako pomembno je spanje. Verjamemo, da ste se nekateri že na žurali – tisti, ki pa še radi ponočujete, pa poskrbite za zadostno telesno aktivnost in hidratacijo. Da, vemo, zvenimo kot starši ali profesorji, vendar je to čista resnica. Spanje in telesna aktivnost pripomoreta k zbranosti. Kar vprašajte vse bivše študente, ki so izdelali diplomsko nalogo pri nas.

Ko pa boste končali, pa nas hitro kontaktirajte! Dosegljivi smo vsak dan, za tisk in vezavo diplome bomo poskrbeli še isti delovni dan. Za več info si preberite tukaj.